Lejlighed i Sketchup

3D model i sketchup ikon

3D model tegninger kan bl.a. bruges til at opsætning og eksperimentering med scener til brug i tegninger og malerier. Til Einar og Mara skulle jeg bruge en lejlighed i et stort boligkompleks i Thorshavn. Ud fra nogle fotografier og nogle ideer, jeg havde om scenen, lod jeg mig inspirere til at producere det her.

3D tegning i sketchup
Lejlighed i Sketchup til Einar og Mara

En nifty lille feature i programmet gør, at jeg som tegner kan se, hvordan lejligheden ca. vil komme til at se ud, når jeg tegner den op med blyant eller tusch. Jeg kan også få en nogenlunde belysning (dog kun sollys) for at vurdere skygger og toner i lejligheden. Til kunstig belysning  og skygger om natten skal man så bruge et andet 3D program eller finde linealen frem.

3D tegning i sketchup interior sketch style
Stue til Einar og Mara interiør

Efter at have renderet lejligheden og fundet kameravinklerne, bruger jeg så den opsatte scene i selve tegneserien. Her er der meget belejligt at have lejligheden i 3D, hvis der er et billede, der ikke fungerer i helheden og skal tegnes om i en ny vinkel.

3D model brugt i tegneserien
3D model integreret brugt i Einar og Mara